Buddynetwerk

Doe iets voor een ander en word Buddy!

Op dit moment zijn er in Nederland ruim 260.000 mensen met dementie. Een aantal dat de komende jaren helaas alleen maar sterk zal toenemen. En daarmee ook de behoefte aan buddy’s om de (mantel)zorgers van mensen met dementie af en toe te ondersteunen.

Als iemand niet meer alleen thuis kan zijn, is het fijn dat er zo nu en dan ook anderen zijn om hem of haar gezelschap te houden of te helpen. Naast de professionele zorg en familie, vrienden of buren kan een buddy hier dan uitkomst bieden. Gewoon even een praatje maken is meestal al heel waardevol. Bovendien geeft jouw aanwezigheid de (mantel)zorger de gelegenheid om heel even de tijd te nemen om uit te rusten en nieuwe energie op te doen. Want niemand houdt de zorg voor iemand met dementie in zijn eentje vol.

Om een buddy te kunnen zijn voor iemand die dementie heeft en zijn/haar mantelzorger heb je geen specifieke opleiding nodig. Wel biedt Buddy Netwerk al haar buddy’s een gratis training van  vier dagdelen. Hierin wordt je precies uitgelegd wat de rol van de buddy is en hoe zo’n contact met iemand met dementie en zijn/haar mantelzorger in de praktijk verloopt. Zodat je nooit voor verrassingen komt te staan.

Al onze cliënten met dementie zijn nog thuiswonend – in de regio Haaglanden (Den Haag/Leidschendam-Voorburg en het Westland) – en bevinden zich in het beginstadium van de ziekte.

We hebben je nodig! Ben jij twee tot vier uur per week of per twee weken beschikbaar om iemand anders, voor tenminste één jaar, te ondersteunen? Ben je woonachtig in Den Haag, Leidschendam-Voorburg of het Westland? Meld je dan aan.

Meld je aan als Buddy.

Wil je iets doen voor een ander en wil je Buddy worden? Ga dan via onderstaande button direct naar het inschrijfformulier op de aanmeldpagina. Naar aanmeldpagina Aanvinken: Mensen met beginnende dementie op de aanmeldpagina. Wij nemen binnen een week contact met je op.
Wil je iets voor een ander doen? Word Buddy! Buddy worden

Deze website gebruikt cookies om de beste online ervaring te creëren. Ga akkoord door op de 'Accepteer' knop te klikken.