Buddynetwerk

Projecten en gemeentes

Buddy Netwerk is met verschillende projecten actief binnen de gemeenten Delft, Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Voorschoten, Wassenaar*, Westland en Zoetermeer.

Chronische en/of levensbedreigende ziekten

Hier ondersteunen wij zowel volwassenen als kinderen (‘Buddies voor Bikkels’) van 5-18 jaar met een chronische en/of levensbedreigende ziekte. Bekijk onderstaand filmpje uit een uitzending van Hart van Nederland (SBS 6) over buddy Gary en z’n maatje.

 

Eenzaamheid

Hier ondersteunen we volwassenen die zich eenzaam voelen en/of een zeer gering sociaal netwerk hebben (‘2tegen1zaamheid’). Binnen dit project hebben we – in samenwerking met revalidatie- en expertisecentrum Visio – ook speciale aandacht voor mensen met een visuele beperking. Dit deelproject doen we bij ons onder de naam ‘Zachte Landing’.

Geheugenproblemen (Dementie)

Hier ondersteunen we volwassenen met geheugenproblemen (beginnende dementie). De rol en het belang van de mantelzorger(s) van deze cliënten geven dit project nog een extra dimensie. Kijk hier naar een korte impressie van de beleving bij dementie door zowel buddy’s als maatjes. Opnamen zijn gemaakt door Frank Jan Kat.

We zijn echter niet in elke gemeente met dezelfde projecten actief. Een compleet overzicht van onze projecten en de gemeentes waarin wij dat wel zijn, vindt u hieronder.

MATRIX_170816

Hieronder vindt u de gegevens van onze contactpersonen.

Zoetermeer: Theo Vrolijks – tvrolijks@buddynetwerk.nl

Westland: Jolanda Brandwijk – jbrandwijk@buddynetwerk.nl

Delft en Leidschendam-Voorburg: Marjolijn Maas – mmaas@buddynetwerk.nl

Rijswijk:  Carla van Bregt – cvbregt@buddynetwerk.nl

 

Voor alle overige gemeentes kunt u gewoon contact opnemen met ons kantoor in Den Haag.

* Tegen de gemeente Wassenaar dient op dit moment een bezwaarprocedure i.v.m. het afwijzen van de subsidie-aanvraag voor 2017. Dit betekent dat wij tot nader order geen aanmeldingen in behandeling kunnen nemen.

In de gemeente Voorschoten kunnen wij voor heel 2017 geen cliënten meer aannemen. Daar is het limiet bereikt.