Buddynetwerk

Wat is een buddy?

Een buddy is een professioneel getrainde vrijwilliger die gedurende één jaar twee tot vier uur per week of per twee weken 1-op-1 contact onderhoudt met een cliënt (maatje). Hiermee biedt hij/zij structureel een fijn moment en sociaal-emotionele ondersteuning aan het maatje bij wie ziekte, eenzaamheid of geheugenproblemen een grote rol speelt.

Het buddy – maatje contact

Het contact is persoonlijk en geeft ruimte aan wat er op dat moment leeft. Een buddy biedt een luisterend oor, is betrokken en geeft tijd en aandacht. Naast oog hebben voor de beleving van het ziek zijn of de eenzaamheid, kan er ook behoefte zijn om juist dingen te ondernemen die (nog) wel kunnen. Buddy’s zijn alert op mogelijkheden om de leefwereld en het sociale netwerk van de cliënt te vergroten en/of te versterken.

Buddy profiel

  • Je hebt je eigen leven op orde, zodat er voldoende ruimte is voor het verhaal van de ander.
  • Je oordeelt niet en laat de ander zijn waarde.
  • Je bent betrouwbaar en zorgvuldig in je afspraken.
  • Je bent communicatief vaardig, je kunt goed luisteren en ‘aansluiten’ bij de ander.
  • Je beschikt over coachende vaardigheden en staat open voor feedback.
  • Je bent minimaal één jaar lang, twee tot vier uur per week of per twee weken inzetbaar.
Vergoeding

Je kunt gebruik maken van een tegemoetkoming voor de onkosten die je maakt als buddy. Deze vergoeding wordt achteraf per twee maanden overgemaakt en is een bedrag van € 23,= per maand.

Wil je buddy worden? Meld je dan hier aan.

Wil je iets voor een ander doen? Word Buddy! Buddy worden

Deze website gebruikt cookies om de beste online ervaring te creëren. Ga akkoord door op de 'Accepteer' knop te klikken.