Buddynetwerk

Maatregelen Buddy Netwerk i.v.m. het coronavirus

In verband met het coronavirus is het kantoor van Buddy Netwerk tijdelijk (deels) dicht. Dit betekent helaas ook dat trainingen op ons kantoor tijdelijk niet doorgaan, maar wij uitwijken naar externe locaties. Wij volgen de maatregelen die het kabinet heeft genomen en werken voorlopig vanuit huis. Wij zijn dus online en telefonisch bereikbaar.

Telefonisch bereikbaar:
Wij staan je graag te woord. Je kunt ons bellen op 070 3649500.
Liever mailen?
Een e-mail sturen kan ook naar: info@buddynetwerk.nl

Neem ook eens een kijkje op de website van PEP, daar staan tips, adviezen en inspirerende voorbeelden.

Update 21 januari:
Woensdag 20 januari heeft het kabinet besloten dat Nederland tenminste tot en met 9 februari in lockdown blijft, zie www.rijksoverheid.nl voor alle maatregelen. Het raakt ons allemaal. Om jullie meer duidelijkheid te geven wat wel en niet kan, hierbij het nieuwste afwegingskader: Afwegingskader – Update 21 januari 2021


Update 15 december: 
Het raakt ons allemaal, onze cliënten in het bijzonder die jullie, zelfs tijdens deze zware tijd, zo trouw blijven bezoeken. Kun jij bij je maatje op bezoek? Doorloop de stappen van het afwegingskader: Afwegingskader – Update 15 december

Mochten er nog vragen zijn bel dan met je coördinator.


Kun je bij je maatje op bezoek? Doorloop de stappen van het Afwegingskader: Afwegingskader – Update 1 oktober 2020


Update 11 juni:
Goed nieuws! We gaan weer van start met het trainen van nieuwe buddy’s. Maar op een andere, ‘coronaproof’ manier. Onze nieuwe buddy’s volgen eerst een online introductie en daarna gaan we in kleine groepjes aan de slag met de basistraining op locatie. We hebben er ontzettend veel zin in om onze nieuwe buddy’s te verwelkomen (en weer real-life te zien) en klaar te stomen voor een mooi buddy-maatje traject. Wil jij ook iets doen voor een ander? Word buddy! Je kunt nog aansluiten bij de training in juni, er zijn nog een paar plekken beschikbaar! Onder agenda op onze website lees je welke data.
——————————————————————————————————————————————————————
Buddy in coronatijd:
Irene is pas 19 jaar, werkt vier dagen in de week in het speciaal onderwijs waar ze gym- en zwemles geeft op Tyltylcentrum De Witte Vogel in Den Haag. ‘Ik hield dus 1 vrije dag over en die wilde ik graag nuttig invullen’, vertelt ze. ‘Ik houd van kinderen en vind het leuk om met ze te werken’. Laat je inspireren door haar verhaal:


Update 27 mei:
Woensdag 27 mei heeft Mark-Jan van der Kleij, brandweerman én buddy bij Buddy Netwerk de eerste buddybeer gebracht bij bikkel Tymon. De overhandiging van de buddyberen aan bikkels is een initiatief van Buddy Netwerk, om iets extra’s te doen nu buddy’s niet (of zeer beperkt) bij hun bikkels op bezoek mogen. Bikkels zijn kinderen tussen de 5 en 18 jaar, met een chronische of levensbedreigende ziekte. Juist bij een ziekte of aandoening is het belangrijk om gewoon kind te kunnen zijn. Een buddy helpt daarbij.

Buddy Mark-Jan: ‘Toen ik benaderd werd door Buddy Netwerk of ik iets extra’s wilde doen voor de bikkels, was ik direct enthousiast. Als buddy weet ik als geen ander hoe leuk het voor kinderen is om iets bijzonders voor hen te doen, juist in deze periode.’ De buddyberen bracht Mark-Jan bij de bikkels in een echte brandweerbus. Buddy Netwerk organiseert diverse acties in alle gemeenten met cliënten van Buddy Netwerk om zo in contact te blijven met een zeer kwetsbare doelgroep nu zij (bijna) geen bezoek van hun buddy mogen ontvangen vanwege de maatregelen rondom de coronacrisis. Deze mooie actie “een kleine beer voor een grote held!” voor bikkels is daar een goed voorbeeld van. Overigens geeft Mark-Jan ook gastlessen op scholen om kinderen te leren over veiligheid en brandgevaar. Chapeau buddy Mark-Jan!


Update 26 mei:
Onze Buddy Brigade is op pad: Khadija, Manera, Demiën en Jason brengen in Segbroek traktaties bij gezinnen die in deze moeilijke periode geen Suikerfeest kunnen vieren. Veel dank aan Barbara en Amber van keukenverhalen voor het lenen van jullie bakfiets en de heerlijke huisgemaakte lekkernijen. Ook veel dank aan Bakkerij Victor Driessen voor de traktatie voor deze gezinnen om toch te genieten van het Suikerfeest. En natuurlijk dank Mala Wallage en het Interreligieus Beraad Segbroek voor jullie hulp aan deze gezinnen! Doe iets voor een ander, dat doe(t) je goed!


Update 22 mei:
Vandaag heeft Johanna Besteman (wethouder Welzijn, Cultuur en Onderwijs) in gemeente Rijswijk de eerste traktatie gebracht bij een cliënt van Buddy Netwerk. De traktatie, een schenking van Banketbakkerij Lentz en Riedel, is een initiatief van Buddy Netwerk, om iets extra’s te doen voor cliënten nu buddy’s niet (of zeer beperkt) bij hun maatje op bezoek mogen. Wethouder Johanna Besteman: ’Dit initiatief van Buddy Netwerk laat mensen weten dat er aan hen gedacht wordt, juist in deze periode waarin mensen soms extra eenzaam of kwetsbaar zijn. Mooi dat naast de cliënten, ook de buddy’s een welverdiende traktatie ontvangen.’ Banketbakkerij Lentz en Riedel waren beide direct enthousiast toen Buddy Netwerk hen benaderde of zij iets wilden doen voor cliënten in Rijswijk. De banketbakkerij schonk boterkoek voor cliënten en buddy’s van Buddy Netwerk in Rijswijk en Riedel doneerde pakken DubbelFrisss. Beide partijen hebben oog voor de maatschappij.


Update 15 mei:
De afgelopen weken reed Vikkie van Bakkerij Victor Driessen op vrijdag door alle stadsdelen van Gemeente Den Haag om buddybrood te brengen bij inwoners die op het moment extra kwetsbaar zijn. Gemeente Den Haag, wethouder Martijn Balster, wethouder Kavita Parbhudayal, stadsdeelkantoren, MKB Den Haag, Nelisse Makelaarsgroep, wijkcentra, Wijkberaad Mariahoeve, Lichtpuntjes van Mariahoeve, Voedselbank Haaglanden, Royaal Thuis, Talentynl Omroep West, Den Haag FM. Veel partijen hebben meegewerkt aan dit mooie initiatief. En natuurlijk speciale dank aan Bakkerij Victor Driessen voor het bakken en bezorgen van al die broden én aan alle donateurs! Vandaag werd in Segbroek het laatste buddybrood uitgereikt door Leontine Smith, directeur/eigenaar Smith Communicatie BV

Ook onze Popi, Marius en Tessa waren er vandaag bij. Bedankt iedereen! Samen hebben we heel veel mensen een glimlach bezorgd in deze moeilijke periode. Samen Versterken. Doe iets voor een ander, dat doe(t) je goed.

Vikkie en bord Buddy Netwerkpromotie Buddy Netwerk tussen de broden

Update 14 mei:
Donderdag 14 mei heeft wethouder Ingeborg ter Laak (portefeuille zorg, welzijn, sport en verenigingen) in gemeente Zoetermeer de eerste stroopwafelcake gebracht bij mevrouw Orta, cliënt van Buddy Netwerk. De cake, een schenking van Bakkerij Jongerius, is een initiatief van Buddy Netwerk, om iets extra’s te doen voor cliënten nu buddy’s niet
(of zeer beperkt) bij hun maatje op bezoek mogen. “Veel cliënten zijn op het moment aan huis gebonden, wij maken hun dag graag een beetje mooier,” vertelt Ruud Lagas, vrijwillig coördinator bij Buddy Netwerk.

Wethouder Ingeborg ter Laak van Zorg en Welzijn: ’Dat buddy’s hun maatjes nu niet of nauwelijks persoonlijk kunnen bezoeken is heel verdrietig. Dit initiatief van Buddy Netwerk laat mensen weten dat er aan hen gedacht wordt, mooi ook dat lokale partners dit initiatief een warm hart toedragen en ondersteunen. Ook Koos Roest was aanwezig bij het feestelijke moment. Koos is al jarenlang buddy en zijn betrokkenheid bij het leven van zijn maatjes is enorm. Buddy Netwerk is dankbaar voor zijn jarenlange inzet. Daarom kreeg ook Koos een stroopwafelcake, net als de andere buddy’s in Zoetermeer.

Bakkerij Jongerius en CycleShare waren beide direct enthousiast toen Buddy Netwerk hen benaderde of zij iets wilden doen voor cliënten in Zoetermeer. De bakkerij schonk stroopwafelcake voor cliënten en buddy’s van Buddy Netwerk in Zoetermeer en CycleShare stelde belangeloos een elektrische bakfiets ter beschikking om de traktatie rond te brengen.


Update 8 mei:
Deze stralende vrijdag reed Vikkie van Bakkerij Victor Driessen met verse gebakken buddybroden naar stadsdeel loosduinen. Het eerste buddybrood werd uitgereikt door Mustapha el Boumeshouli, stadsdeeldirecteur Loosduinen aan Lya Kuipers, liefdevolle mantelzorger van haar man. Ook onze top collega Carina de Waal was aanwezig samen met Samantha Baumgard die als vrijwilliger in wijkcentrum De Geest maaltijden maakt voor mensen in de wijk en Majda El Adlouni van Gemeente Den Haag. Zij zorgen dat wij vandaag veel mensen kunnen verblijden met een buddybrood. Doe iets voor een ander, dat doe(t) je goed!


Update 5 mei
Dinsdag 5 mei heeft wethouder Jan-Willem Rouwendal (portefeuille financiën, wonen, grondzaken en vastgoed, RO, welzijn en coördinatie sociaal domein) in gemeente Leidschendam-Voorburg het eerste gebakje gebracht bij een cliënt van Buddy Netwerk. De gebakjes, een schenking van Bakkerij van Maanen zijn een initiatief van Ank Filius, vrijwillig coördinator bij Buddy Netwerk, om iets extra’s te doen voor cliënten nu buddy’s niet bij hun maatje op bezoek mogen. “Veel cliënten die alleen en aan huis gebonden zijn, hebben de oorlog meegemaakt. Hoe leuk is het dat zij een gebakje krijgen in het kader van 75 jaar vrijheid,” aldus Ank.

Wethouder Rouwendal: ”Dit mooie initiatief van Buddy Netwerk heeft oog voor mensen die op dit moment eenzaam zijn. Zeker op feestdagen, zoals vandaag nu we 75 jaar vrijheid vieren, is het belangrijk om iets extra’s te doen, zodat iedereen zich gezien voelt.” Ook Ruud van der Meulen was aanwezig bij het feestelijke moment. Ruud heeft in de 17 jaar dat hij buddy is, het leven van heel veel mensen een beetje mooier gemaakt. Hij is op het moment buddy van drie maatjes. Buddy Netwerk is dan ook ontzettend blij met en dankbaar voor Ruud van der Meulen.

Bakkerij van Maanen vertelt: “Toen ik benaderd werd door Ank Filius van Buddy Netwerk of ik iets wilde doen voor cliënten in Leidschendam-Voorburg, was ik direct enthousiast. Fijn dat wij als bakker mee kunnen helpen om iets te doen voor deze doelgroep.” Buddy Netwerk organiseert diverse acties in alle gemeenten met cliënten van Buddy Netwerk om zo in contact te blijven met een zeer kwetsbare doelgroep nu zij geen bezoek van hun buddy mogen ontvangen vanwege de maatregelen rondom de coronacrisis. Deze mooie actie met bevrijdingsgebakjes is daar een goed voorbeeld van.


Update 1 mei:
Wat een topdag! Wat een mooie mensen! Dokie Claessens, wijkmanager Mariahoeve Gemeente Den Haag, Carlos Martinez van Andel, voorzitter WijkberaadMariahoeve, Naomi Barki van Vliet van Lichtpuntjes van Mariahoeve, Bakkerij Victor Driessen en onze eigen Mariëlle. Samen hebben zij vandaag heel wat broden bezorgd bij mensen in stadsdeel Haagse Hout. Dokie Claessens overhandigde het eerste brood aan mevrouw van der Kleij, cliënt van Buddy Netwerk.


Update 28 april:
Wat een toppers! Studenten Lisa, Esther en Sunsearay hebben de Samen Vitaal Box ontwikkeld. Nu zij niet meer naar hun maatje kunnen vanwege de coronacrisis, wilden zij toch iets doen voor eenzame ouderen die graag ondersteuning krijgen bij het vitaler worden. Samen bedachten zij de Samen Vitaal Box. Een box met een gezond recept, producten voor dit recept en oefeningen voor thuis. Ook bellen zij hun maatje om via de telefoon, op afstand, te helpen om in beweging te blijven en aan hun vitaliteit te werken. De maatjes ontvangen in totaal drie boxen. Wat een geweldige studenten van de De Haagse Hogeschool, Opleiding Voeding en Diëtetiek. Trots!  #houdcontactopafstand #samenvitaal #doeietsvooreenander #iemandheeftjounodig #daslief #zinvolwerk #samenstaanwesterker #dankbaar #wordbuddy


Update 27 april:
Fijne Koningsdag. Doe iets voor een ander, dat doe(t) je goed! #houdcontactopafstand #doeietsvooreenander #daslief #zinvolwerk #dankbaar #debuddybelt #stuureenkaartje #wordbuddy #koningsdagthuis


Update 25 april:
Dat onze buddy’s toppers zijn, dat weten wij. En toch zijn wij weer verrast als blijkt wát een lieve dingen buddy’s in deze moeilijke tijd bijvoorbeeld voor hun bikkels doen. Taarten bakken, cadeautjes kopen, samen online schilderen, een mand vol leuke verrassingen. Te lief gewoon. Wil jij ook iets doen voor een bikkel? Word buddy! #doeietsvooreenander #iemandheeftjounodig #houdcontactopafstand #daslief #buddysvoorbikkels #wordbuddy


Update 24 april:
Nicole Vrolijk van Nelisse Makelaarsgroep heeft vandaag het eerste buddybrood in Scheveningen gebracht bij een cliënt van Buddy Netwerk. Niet alleen cliënten van Buddy Netwerk ontvingen in stadsdeel Scheveningen een gezond buddybrood, ook buddy’s in Scheveningen werden verrast met een brood van Bakkerij Victor Driessen. Volgende week door naar stadsdeel Haagse Hout. Doe iets voor een ander, dat doe(t) je goed! Steun ons en doneer via gf.me/u/xrrfd6
#doetietsvooreenander #iemandheeftjounodig #houdcontactopafstand #daslief #zinvolwerk #samenstaanwesterker #scheveningen


Update 21 april:

Dinsdag 21 april heeft wethouder Piet Vreugdenhil (Zorg & Welzijn) in gemeente Westland de eerste plant gebracht bij een cliënt van Buddy Netwerk. De planten, een schenking van Handelskwekerij Gebr. Valstar uit Maasland is een initiatief van Buddy Netwerk om iets extra’s te doen voor hun cliënten nu buddy’s niet bij hun maatje op bezoek mogen.
Wethouder Vreugdenhil: ‘Dit mooie initiatief heeft oog voor mensen die op het moment kwetsbaar zijn, fijn dat er op deze manier extra aandacht is voor eenzame Westlanders en hun mantelzorgers’.

Gebr.Valstar is actief in veredeling, vermeerdering en de productie van Calathea variëteiten. Het veredelen van Calathea ‘s is een continu proces, waarbij eigen variëteiten als de ‘Greystar’ en de ‘Triostar’ al eens zijn onderscheiden met een Holland Award voor de beste innovatie in de plantenteelt. Buddy Jess, werkzaam bij Valstar, vertelt: toen ik benaderd werd door
Jolanda Brandwijk van Buddy Netwerk werd of ik iets wilde doen voor cliënten in het Westland, was ik direct enthousiast. Ik weet als buddy als geen ander, dat de cliënten nu extra eenzaam zijn. Fijn dat wij als familiebedrijf mee kunnen helpen om iets te doen voor deze doelgroep. Als dank voor dit mooie gebaar ontvingen Jess en Jörgen Valstar uit handen van Else Kodde,
directeur Buddy Netwerk, een certificaat van waardering.

Buddy Netwerk organiseert diverse acties in alle gemeenten met cliënten van Buddy Netwerk om zo in contact te blijven met een zeer kwetsbare doelgroep nu zij geen bezoek van hun buddy mogen ontvangen vanwege de maatregelen rondom de coronacrisis. Deze mooie plantenactie is daar een goed voorbeeld van.


Update 17 april:

Wat gebeurde er veel vandaag! Ook vandaag heeft Bakkerij Victor Driessen weer buddybroden rondgebracht in Gemeente Den Haag. Niet alleen cliënten van Buddy Netwerk ontvingen in stadsdeel Laak en Leidschenveen-Ypenburg een gezond buddybrood, ook nam Anita Verwoest, gebiedsregisseur Laak, broden in ontvangst voor de voedselbank. Volgende week door naar stadsdeel Scheveningen. 

Daarnaast heeft Kavita Parbhudayal, wethouder Zorg, Jeugd en Volksgezondheid in gemeente Den Haag, inwoners opgeroepen om vaker de telefoon te pakken of een filmpje te sturen naar mensen die dat hard nodig hebben in deze tijd. Zij deed dit via een mobile abri. De mobile abri rijdt met de videoboodschap van de wethouder door heel Den Haag.

Ook diverse cliënten van Buddy Netwerk werden verrast met mooie woorden van hun buddy op het scherm van de abri. Naast de cliënten, missen ook onze buddy’s het contact. Dit is een initiatief van Buddy Netwerk die daarvoor de campagne ‘Buddy Netwerk houd(t) contact op afstand’ heeft opgezet. Wethouder Kavita Parbhudayal: ‘Eenzaamheid kunnen wij als gemeente niet alleen oplossen. Daar hebben we iedereen in de stad bij nodig. Als we met elkaar samenwerken, is de kans van slagen veel groter. Dit mooie initiatief van Buddy Netwerk is daar een goed voorbeeld van. Dus pak ook die telefoon en houd contact op afstand.’

De mobile abri, van Dimitri Rodenburg, is een 28 jaar oude, totaal gerestaureerde Piaggio Ape 501 uit Italië. Naast de mobile abri organiseert Buddy Netwerk, deels samen met MKB Den Haag, diverse acties in Den Haag en omliggende gemeenten om zo in contact te blijven met een zeer kwetsbare doelgroep.


Update 14 april:

De Pasen van cliënten in Gemeente Pijnacker-Nootdorp en Gemeente Delft is een beetje mooier gemaakt. Nora de Graad, vrijwillig coördinator van Buddy Netwerk, en Marjolijn Maas, ook werkzaam bij Buddy Netwerk, hebben Tweede Paasdag tulpen rondgebracht bij maatjes van Buddy Netwerk in Pijnacker-Nootdorp en Delft. De tulpen van G&P Flowers en Plants uit Pijnacker werden bezorgd met de hippe Volkswagenbus van Michel Maat. Michel Maat, in het dagelijks leven al 12 jaar werkzaam als freelance foto/videograaf in Pijnacker en omgeving, zet zijn bus regelmatig in voor bruiloften. Maar al te graag rijdt hij met een bus vol tulpen rond om deze te bezorgen bij mensen die het hard nodig hebben. Speciaal voor deze actie hebben Gerda en Piet van G&P Flowers and Plants hun deuren geopend om de tulpen op Tweede Paasdag te kunnen leveren.

Buddy Netwerk organiseert diverse acties in alle gemeenten met cliënten van Buddy Netwerk om zo in contact te blijven met een zeer kwetsbare doelgroep nu de maatjes geen bezoek van hun buddy mogen ontvangen vanwege de maatregelen rondom de coronacrisis. Deze mooie tulpenactie is daar een goed voorbeeld van.Update 10 april:

Ook vandaag heeft Bakkerij Victor Driessen weer buddybroden rondgebracht in gemeente Den Haag. Niet alleen cliënten van Buddy Netwerk ontvingen in stadsdeel Centrum een gezond buddybrood, maar ook cliënten van Royaal Thuis en Talentynl werden verrast door meewerkend teamleider Sumeyya Yetim. Doe iets voor een ander, dat doe(t) je goed! Steun ons en doneer via gf.me/u/xrrfd6


Update 8 april:

Laurens (8 jaar), Jolijn (6 jaar), Merel (12 jaar), Maud (10 jaar) en Marit (8 jaar) hebben de Pasen van cliënten in Leidschendam-Voorburg een beetje mooier gemaakt. Dagenlang hebben zij hard geknutseld om vrolijke paasmandjes te maken. De paasmandjes hebben Ank Filius en Mariëlle Hofstede aan de deur gehangen bij mensen met beginnende dementie en mensen met een chronische ziekte in Gemeente Leidschendam-Voorburg. Laurens, Jolijn, Merel, Maud en Marit wilden graag iets doen voor een ander. Dat hebben zij niet van een vreemde: Ank, vrijwillig coördinator van Buddy netwerk, is de oma van Laurens en Jolijn en ook Mariëlle, moeder van Merel, Maud en Marit, werkt bij Buddy Netwerk. Wij organiseren diverse acties in alle gemeenten met cliënten van Buddy Netwerk om zo in contact te blijven met een zeer kwetsbare doelgroep nu de maatjes geen bezoek van hun buddy mogen ontvangen vanwege de maatregelen rondom de coronacrisis. Deze mooie paasactie is daar een goed voorbeeld van.


Update 6 april:

Doe iets voor een ander, dat doe(t) je goed. Dat dachten ook Ruud Lagas, zijn kleinkinderen Fay (5 jaar) en Roos (3 jaar) en onze collega Karien de Bont. Fay en Roos hebben prachtige tekeningen gemaakt voor maatjes van Buddy Netwerk in Gemeente Zoetermeer. Ruud en Karien hebben vandaag heel wat kilometers op de fiets gemaakt om de tekeningen te bezorgen bij de maatjes van Buddy Netwerk. Wat een mooi gebaar! Dank je wel Ruud en Karien. En speciale dank aan Fay en Roos: jullie hebben heel mooi getekend en iemand anders heel blij gemaakt!


Update 3 april:

Wethouder Martijn Balster brengt eerste Buddybrood bij cliënt Buddy Netwerk
Vrijdag 3 april heeft wethouder Martijn Balster, portefeuille Wonen, Wijken en Welzijn in gemeente Den Haag, in stadsdeel Escamp het eerste Buddybrood gebracht bij een cliënt van Buddy Netwerk. Het brood, gebakken door Bakkerij Victor Driessen, is een initiatief van Buddy Netwerk die daarvoor de campagne ‘doneer een brood voor iemand in nood’ heeft opgezet. Wethouder Martijn Balster: ‘Dit mooie initiatief heeft oog voor mensen die op het moment extra kwetsbaar zijn. Juist in deze tijd is dat extra waardevol en moeten we goed op elkaar letten’.

Bakkerij Victor Driessen uit Den Haag heeft speciaal Buddybrood gebakken. Het brood is Puur Natuur en lactose- , suiker- en e-nummervrij. ‘Een robuust zeer smaakvol tarwe-roggebrood met fijn gemalen structuur en toevoegingen van boekweit, gerst en rogge’, aldus Bakkerij Victor Driessen. De bestanddelen zorgen voor verbeterde bloedvaten, een betere opname van voedingsstoffen in de darmen, het is goed voor de darmflora en bevordert de spijsvertering.

Bakkerij Victor Driessen rijdt de komende weken door alle stadsdelen in Den Haag om het Buddybrood uit te delen aan mensen die dat hard nodig hebben. Het stokje wordt van stadsdeel Escamp overgedragen aan Royaal Thuis in Den Haag Centrum. Buddy Netwerk organiseert, deels samen met MKB Den Haag, diverse acties in Den Haag en omliggende gemeenten om zo in contact te blijven met een zeer kwetsbare doelgroep en zo steunen we het MKB.

Steun ons en kijk op onze crowdfundingscampagne

Fotografie @Anne Reitsma 


Update 1 april:

Else Kodde sprak vandaag met Den Haag FM over de actie ‘Doneer een brood voor iemand in nood’. Het interview start bij 13.10. Doe je ook mee? Steun ons en kijk op onze crowdfundingscampagne


Update 30 maart:

Een fragment uit de dag van onze collega Roos:

#Hetmaatjebelt
Op mijn vrije dag de Buddy Netwerk telefoon in mijn bezit. Ik ben van plan drie deuren in de grondverf te zetten en sta net op de ladder als de telefoon gaat. Het is 1 minuut over negen.

Het is een maatje dat bedankt voor het lieve kaartje wat hij van ons ontvangen heeft. Een praatje volgt. Hij is best alleen op het moment, zijn zonen wonen niet in de buurt. De buurvrouw zet zijn boodschappen voor de deur. Hij hoort slecht dus tv kijken gaat ook moeilijk. En hij mist zijn buddy, want ja, die kan nu niet langskomen. Gelukkig belt hij wel om de dag even op om te horen hoe het gaat.

Ik heb net de kwast in de verf gedoopt als de telefoon weer gaat. Weer een maatje dat ontroert is door het kaartje wat ze van ons ontvangen heeft. Ze voelt zich erg alleen nu haar buddy niet op bezoek kan komen. Ze hadden het juist zo gezellig met elkaar. Ik vraag hoe het met de boodschappen gaat. ‘Ik eet gewoon mijn vriezer leeg en dan zie ik wel weer’, zegt ze, ‘en anders kan ik mijn buddy bellen, heeft ze beloofd’.
Ook de 3e verfpoging mislukt. Weer eenzelfde verhaal over eenzaamheid en het gemis van het leuke contact met de buddy, het kopje koffie wat ze altijd samen dronken, dankwoorden voor het lieve kaartje.

Ik doe de deksel op het blik verf en maak de kwasten schoon. Van verven zal het vandaag niet komen. Lekker belangrijk. Dat de maatjes zo blij zijn met hun buddy en met een lief kaartje in de bus, dat is pas belangrijk.
————————————————————————————————————————————————————————-Update 27 maart:

Doneer een brood voor iemand in nood

Primeur! Volgende week vrijdag wordt het eerste Buddybrood gebakken in Den Haag in samenwerking met Bakkerij Driessen. Op die dag wordt in stadsdeel Escamp het eerste Buddybrood rondgebracht bij kwetsbare ouderen. Wij organiseren samen met MKB Den Haag elke week diverse ludieke acties in Den Haag e.o. om zo in contact te blijven met een zeer kwetsbare doelgroep en steunen we het MKB! Doe je mee? Steun ons en kijk op onze crowdfundingscampagne!

 


Update 26 maart:
Jolijn (6 jaar) en Laurens (bijna 8 jaar), de kleinkinderen van onze fantastische vrijwillig coördinator Ank Filius, wilden ook iets doen voor maatjes die alleen zijn en vanwege de coronacrisis geen visite mogen ontvangen. En het huis niet meer uit kunnen. En dus maakten Jolijn en Laurens prachtige tekeningen. Ank doet de tekeningen met een persoonlijk briefje in de brievenbus bij de maatjes thuis in Gemeente Leidschendam-Voorburg. En maakt zo de dag van iemand die het hard nodig heeft een beetje mooier. Dank je wel Jolijn en Laurens! Heb jij ook een leuk idee of iets bijzonders gedaan voor je maatje? Laat het ons weten!


Update 20 maart:
1 centraal telefoonnummer voor kwetsbare Hagenaars
Sinds donderdag 19 maart is er 1 centraal telefoonnummer beschikbaar voor kwetsbare inwoners van Den Haag die door corona in de knel komen. Zij kunnen op telefoonnummer (070) 205 30 03 terecht voor (hulp)vragen, of een goed gesprek. Dit telefoonnummer is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 21.00 uur en in het weekend van 10.00 tot 16.00 uur.


Interview met Else Kodde op Den Haag FM


Bericht 13 maart:

Tijdens een ingelaste persconferentie donderdag 12 maart, maakte premier Rutte, samen met minister Bruins van VWS en de heer van Dissel van het RIVM, een aantal maatregelen bekend om het Coronavirus zo snel mogelijk te overwinnen in Nederland. Een van de maatregelen is om zo min mogelijk contact te hebben met kwetsbare mensen. Helaas treft deze maatregel direct ons mooie werk. Buddy Netwerk voelt zich daarom genoodzaakt de bezoeken van onze buddy’s aan haar cliënten voorlopig op te schorten.

Wij begrijpen als geen ander dat dit ook voor onze cliënten een zeer verdrietige maatregel is. Onze cliënten zijn juist mensen die al in een sociaal isolement leven, licht dementerend zijn of chronisch ziek. Onze buddy’s zijn zeer toegewijd om deze mensen te ondersteunen. Buddy Netwerk blijft haar cliënten ondersteunen. Nu fysiek contact tijdelijk niet mogelijk is, gaan wij cliënten bellen en een kaartje sturen. Wij vragen iedereen die getroffen wordt door deze maatregel begrip te hebben voor de situatie.

De ontwikkelingen rondom het coronavirus gaan hard. Via e-mail, onze website, social media en telefoon houden we jullie op de hoogte van veranderingen in het beleid.

Buddy Netwerk blijft bereikbaar
Het belangrijkste is op dit moment: bereikbaarheid. Wij blijven telefonisch bereikbaar voor vragen en advies. Buddy Netwerk is bereikbaar op telefoonnummer 070 3649500.

Voor verwijzers:
Helaas kunnen wij op het moment niet bij cliënten op huisbezoek. Dat geldt voor bestaande cliënten, maar zeker ook voor nieuwe cliënten. Wij volgen de richtlijnen van het RIVM. Zodra het weer mogelijk is, starten wij onze huisbezoeken. Fijn als jullie hier rekening mee willen houden als je cliënten wil doorverwijzen.


Vijf manieren om ouderen nu niet eenzaam te laten worden
In de gemeenten waar Buddy Netwerk actief is, wonen veel ouderen die nu vanwege het coronavirus minder bezoek krijgen. Terwijl dat bezoek vaak het hoogtepunt van de week is. Deze ouderen kunnen daardoor sociaal geïsoleerd raken of zich eenzaam gaan voelen, vooral als ze minder digitaal vaardig zijn. Dat willen we niet laten gebeuren! Daarom wijzen wij iedereen graag op de volgende mogelijkheden om eenzaamheid bij ouderen nú tegen te gaan.

1. Bel vaker en langer
Hoe makkelijk is het om wat vaker te bellen of langer te bellen? Kijk bijvoorbeeld samen naar een televisieprogramma en zet uw telefoon dan op luidsprekerstand. Zo bent u op afstand toch verbonden.

2. Schrijf kaarten en brieven
Veel mensen hebben nu minder reistijd en werken vanuit huis. Dat maakt het goed mogelijk om weer eens een brief te schrijven of een kaartje te posten. Dat kunt u natuurlijk doen met uw eigen ansichtkaarten en enveloppen. Maar u kunt bijvoorbeeld ook gebruik maken van Omapost (www.omapost.nl; met code coromapost kan dit tegen kostprijs).

3. Wijs ouderen op de Luisterlijn
Iedereen in Nederland kan gebruik maken van de Luisterlijn (www.deluisterlijn.nl). Via 0900-0767 of lokale nummers kunnen ook ouderen er terecht voor een gewoon kletspraatje of een goed gesprek.

4. Gebruik Corona Quarantaine Contact
De omroepen KRO-NCRV brengen mensen in contact via Corona Quarantaine Contact. Op de actiepagina (www.kro-ncrv.nl/corona) kunnen mensen aangeven gebeld te willen worden.

5. De Zilverlijn
De Zilverlijn is een speciale belservice voor ouderen (www.ouderenfonds.nl/aanmeldenzilverlijn). Professionele vrijwilligers bellen regelmatig en bieden een luisterend oor, een gezellig praatje of een goed gesprek.

We roepen iedereen op om gebruik te maken van deze mogelijkheden en hun maatje, oudere buurvrouw, buurman, opa of oma te helpen de komende tijd goed door te komen. Want alleen samen kunnen we eenzaamheid en nu ook corona verslaan.

Wil je iets voor een ander doen? Word Buddy! Buddy worden

Deze website gebruikt cookies om de beste online ervaring te creëren. Ga akkoord door op de 'Accepteer' knop te klikken.