Buddynetwerk

HBO stagiair(e) coördinator 2tegen1zaamheid

Bij 2tegen1zaamheid bieden vrijwilligers (buddy’s) gedurende 1 jaar ondersteuning aan eenzame ouderen die nog zelfstandig wonen. De buddy is er voor een fijn contact, een luisterend oor en kijkt hoe de cliënt versterkt kan worden (door bijvoorbeeld het sociale netwerk uit te breiden of activiteiten in de buurt te zoeken en hen weer onderdeel van de maatschappij te laten zijn). Buddy’s worden hiervoor geselecteerd, getraind en begeleid door vrijwillige trainers, vrijwillige coördinatoren en beroepskrachten. Steeds meer eenzame ouderen wachten op een buddy. Zeker door de coronacrisis, zijn er meer kwetsbare ouderen die graag een buddy ontvangen om samen hun dag een beetje mooier te maken.

De functie
– Je bent de kartrekker voor werkzaamheden rondom de Week van de Eenzaamheid
(1 tot 8 oktober).
– Je gaat op intake bij eenzame ouderen thuis.
– Je voert kennismakingsgesprekken met aspirant buddy’s.
– Je maakt de koppeling tussen cliënten en vrijwilligers.
– Je biedt individuele begeleiding en coaching aan vrijwilligers.
– Je biedt begeleiding en coaching aan koppels (vrijwilliger + cliënt).

Wat vragen wij?
– Je bent een HBO-student aan de opleiding Social Work.
– Je hebt affiniteit met de doelgroep eenzame mensen.
– Je bent ondernemend en hebt een innovatieve en positieve houding t.a.v. veranderingen in de samenleving.
– Je vindt het leuk om te organiseren.
– Je bent helder in je communicatie: zowel mondeling als schriftelijk.

Wat bieden wij?
– Een ervaren collega die je ondersteunt in jouw (professionele) ontwikkeling.
– Een professionele en inspirerende werkomgeving.
– Enthousiaste en oprechte collega’s.
– Een werkplek in hartje Den Haag.
– Een stagevergoeding.

Stichting Buddy Netwerk
Stichting Buddy Netwerk is een professionele vrijwilligersorganisatie die zich al 30 jaar inzet voor de ondersteuning van volwassenen en kinderen met een chronische en/of levensbedreigende ziekte, ouderen die zich eenzaam voelen en/of een zeer gering sociaal netwerk hebben en mensen met beginnende dementie en hun mantelzorgers. Onze vrijwilligers, de buddy’s, maken het leven een beetje mooier van mensen die dat hard nodig hebben. Gedurende een jaar onderhouden buddy’s twee tot vier uur per week of per twee weken persoonlijk contact met de cliënten die zich daarvoor aanmelden. Buddy Netwerk coördineert en begeleidt deze persoonlijke trajecten voor hun buddy’s en cliënten. Het werkgebied van Buddy Netwerk bestaat uit Den Haag, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg, Zoetermeer, Westland, Pijnacker-Nootdorp en Delft.

Heb je interesse?
Stuur dan je CV inclusief motivatie voor 9 augustus 2020 per e-mail naar Jason Keizer, jkeizer@buddynetwerk.nl. Voor meer informatie bekijk onze website www.buddynetwerk.nl of bel naar Jason Keizer, 06-58701300, of Popi Tsafou, 06-199 75 698.

Wil je iets voor een ander doen? Word Buddy! Buddy worden

Deze website gebruikt cookies om de beste online ervaring te creëren. Ga akkoord door op de 'Accepteer' knop te klikken.